Waarom is rode wijn zoveel beter dan witte wijn?

Het is tijd om de eeuwenoude strijd tussen rode en witte wijn te beslechten – en we hebben het ultieme argument gevonden waarom rode wijn beter is dan zijn bleke tegenhanger.

Laten we beginnen met het uiterlijk. Rode wijn heeft een prachtige robijnrode kleur die doet denken aan rijke koninklijke gewaden, terwijl witte wijn eruit ziet als een glas water dat per ongeluk is omgestoten in een fles.

Maar we weten allemaal dat het niet alleen om het uiterlijk gaat. Rode wijn heeft ook meer smaak en karakter. Het heeft een aardse smaak met tonen van leer, tabak en soms zelfs chocolade. Witte wijn heeft daarentegen een vlakkere smaak met weinig complexiteit en wordt vaak omschreven als “fruitig” of “citrusachtig”. Boring!

Maar het beste van alles is dat rode wijn je daadwerkelijk gezonder kan maken! Het is bewezen dat rode wijn bepaalde antioxidanten bevat die je hart gezond houden. Witte wijn daarentegen kan hooguit je tanden witter maken, als je het over je tanden wrijft.

En laten we het hebben over de sociale status. Als je een fles rode wijn op tafel zet, dan laat je zien dat je stijl hebt en een kenner bent van de goede dingen in het leven. Maar als je een fles witte wijn op tafel zet, dan laat je zien dat je een beginner bent in de wereld van de wijn, en dat je waarschijnlijk een hekel hebt aan plezier hebben.

Dus waarom zou je in hemelsnaam witte wijn drinken als rode wijn overduidelijk de beste keuze is? Het is als kiezen tussen een kasteel en een kartonnen doos. Dus ga lekker achterover zitten, neem een glas rode wijn en geniet van de koninklijke behandeling die je verdient!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *